Burda Term2000 Terrasverwarming

Burda Term2000 Terrasverwarming is een van de meest geïnstalleerde elektrische terrasverwarmers in Nederland, België en Duitsland. Op horeca en ook particuliere terrassen is het merk Burda een gewaardeerde terrasverwarmer. De Burda Term 2000 word al vele jarenlang gebouwd door de Duitse firma Burda en levert een ruim assortiment terrasverwarmers.

Burda Ultra Low Glare

Een Burda Term 2000 word naar keuze geleverd met de sterke HeLeN korte golf lamp of optioneel met de Ultra Low Glare HeLeN lamp. Deze shortwave infrared lamp geeft ruim 80% minder licht af tegen dezelfde prestatie. Daarom is deze lijn terrasverwarmers perfect voor het particuliere terras waar geen rood licht gewenst is. Natuurlijk is er genoeg te kiezen uit geborsteld aluminium en moderne ralkleuren. Op deze pagina nemen we ze een voor een door hoe ze toepasbaar zijn en wat de onderlinge verschillen zijn van Burda Term2000 Terrasverwarming.

Burda Term 2000 IP44

De Burda Term 2000 IP44 is de kleinste terrasverwarmer van Burda maar met bijna dezelfde prestatie als de grotere IP67 modellen. Deze elektrische terrasheater is leverbaar met 1500 of 2000W lamp in geborsteld aluminium. Dit model terrasheater heeft een krachtige dr. Fischer HeLeN Ultra Low Glare kortegolf lamp die zacht amberkleurig licht afstraalt. Standaard word deze terrasverwarmer geleverd met een  hoekbeugel waarmee hij aan het plafond of tegen de wand gemonteerd kan worden. Door de smalle afmetingen kan dit toestel meestal ook tussen een balkenplafond gemonteerd worden. Voor een zeer strakke montage raden wij de aluminium plafondstift aan. Ideaal te gebruiken in bijvoorbeeld een douglas overkapping. Deze Burda terrasverwarmer kan met een optionele balein klem als parasolheater gebruikt worden.

Burda Term 2000 IP44 Color

De Burda Term 2000 IP44 Color is gelijk aan model ip44 echter nu in 3 moderne ralkleuren te kiezen. Kies voor 9010 wit, 7016 antraciet of  9005 zwart, de lak is opgeruwd wat een matte afwerking geeft. Het vermogen is in verband met de kleine behuizing en lakwerk maximaal 1500W. In plaats van een hoekbeugel heeft deze heater een t-steun voor enkel wandmontage. Voor montage aan het plafond is er een design plafondstift leverbaar. Hiermee is het toestel ook nog verstelbaar van links naar rechts.

Burda Term 2000 IP67

De Burda Term 2000 IP67 is uitgevoerd in het stijlvolle geborsteld aluminium en leverbaar in 1650W of 2000W. Dit model is naar keuze leverbaar in HeLeN of Ultra Low Glare uitvoering. Voor professionele terrasverwarming raden wij de HeLeN uitvoering aan. Deze geeft een zeer krachtige warmte af met het gezellige geel/oranje licht. Door de smalle reflector heeft dit toestel een zeer goed bereik en reikt verder op het terras.

Ultra Low Glare

Voor particulier gebruik is de uitvoering Burda Term 2000 IP67 Ultra Low Glare het meest geschikt. Geen rood licht licht maar een zeer zachte ambiente sfeer word bereikt. De infraroodwarmte is meetbaar minder maar bijna niet voelbaar. Model IP67 is spuitwaterdicht en kan een stortbui zonder problemen aan. Ook is hij wat breder waardoor de op korte afstand de infraroodwarmte al wat beter voelbaar is.

Montage

Een Burda Term 2000 ip67 in geborsteld aluminium word geleverd met een hoekbeugel waarmee hij aan de wand en plafond gemonteerd kan worden. Voor strakke design montage aan het plafond raden wij de plafond montagestift aan.

Burda Term 2000 IP67 Color

Burda Term2000 terrasverwarming heeft de reeks elektrische terrasheaters  uitgebreid met de Burda Color serie. Deze slanke terrasheater heeft behalve 3 moderne kleuren als extra een reflector spiegel van rvs wat de infraroodspreiding ten goede komt. Kwaliteit gecombineerd met het mooie design leveren een zeer mooie terrasverwarmer op die ook uitstekend werkt. De Burda Term2000 IP67 Color serie is standaard uitgerust met een HeLeN Ultra Low Glare lamp.

Montage.

Een Burda Term 2000 IP67 Color is geschikt voor montage aan de wand. Bij montage aan het plafond is de Burda plafondstift noodzakelijk. Door de smalle reflector zijn Burda terrasverwarmers bij uitstek geschikt om aan uiteinde overkapping naar binnen gericht, in de lichtstraat of aan de muur te plaatsen. Minder geschikt om recht boven de zitplek naar beneden gericht te plaatsen door de smalle infraroodbundel. Hierdoor kan het snel te warm worden.

Bediening.

Burda Term 2000 terrasverwarming heeft standaard geen bedieningsmogelijkheden ingebouwd met uitzondering van de Burda Term 2000 IP67 Color Bluetooth. Deze laat zich met een IR afstandsbediening of met de Burda App bedienen en dimmen. Toch kunnen alle toestellen wel geschakeld worden met een draadloze schakelset of met een installatie dimmer.

Burda Term 2000 IP67 Color Bluetooth

Een hele mond vol maar dan heb je ook wat. De Burda Term 2000 IP67 Color bluetooth is de meest luxe terrasverwarmer uit de Burda stal. Uiteraard een Ultra Low Glare HeLeN korte golf lamp in 5 standen te dimmen met de meegeleverde IR afstandsbediening. Met de gratis Burda App kunt u via uw smartphone of tablet 1 of meerdere heaters per stuk of apart traploos dimmen.

Montage

Deze zeer elegante Burda korte golf infraroodstraler is standaard geschikt voor montage aan de wand. Montage aan het plafond vereist gebruik van de Burda plafondstift voor een veilige afstand maar ook een zeer strakke montage. Voor het beste resultaat adviseren wij plaatsing aan de wand, in lichtstraat of aan het plafond. (niet recht boven de zitplek naar beneden gericht).

Bediening,

  1. Via meegeleverde IR handzender 5 standen.
  2. Via Bluetooth app Dimmer traploos.

Burda Smart Tower

Burda terrasverwarming heeft ook vrijstaande patioheaters in het programma. De Burda Smart Tower heeft een riant vermogen van 3000W. Dit word geleverd door 2 krachtige HaNa Ultra Low Glare lampen. De prestatie is nagenoeg gelijk aan de HeLeN lampen echter geven deze lampen iets meer rood af. Dit is iets om rekening mee te houden. Het grote voordeel is dat deze terrasheater verplaatsbaar is en door de verticale straling ook bereik heeft onder de tafel! Uiteraard is een omval beveiliging ingebouwd die bij onverhoopt omvallen direct de heater uitschakelt.

De Burda Smart Tower laat zich d.m.v. schakelaars aan – uit schakelen maar ook op 25 – 50 – 75 -100% vermogen. Deze terrasverwarmer is zeer geschikt voor open terrassen maar ook voor werkplaats of kantoor. Door de geringe hoogte minder geschikt voor gebruik in het bijzijn van kinderen!

Burda TERM2000 Tower Palms

Burda Term2000 terrasverwarming levert met de Tower Palms een professionele terrasheater speciaal voor openbare ruimtes en natuurlijk als horeca verwarming. De Burda Term 2000 IP67 gemonteerd op een zwaar rond statief en voet zodat struikelgevaar op uw terras minimaal is. De zware parasolvoet is ook geschikt voor vaste montage aan de betonvloer. Geen losse kabels, de bekabeling word door de mast naar boven geleid. De Burda Term 2000 Tower Palms is leverbaar in vermogens van 2 x 1650 tot 4 x 2000W. Een warm terras is gegarandeerd.

Conclusie

Burda Term2000 terrasverwarming is een uitstekende keus. Modellen IP44 past perfect tussen een houten balkenlaag zoals in een douglas overkapping. Modellen IP67 zijn spuitwaterdicht en daardoor overal probleemloos te plaatsen. Door smalle reflector meer warmte achter op het terras. Strakke plafondmontage met de plafondstift.

Voordeel: Door de smalle reflector geeft hij net iets meer warmte in het achterste bereik t.o.v. andere terrasheaters.
Nadeel: Door de smalle reflector is er minder warmte gevoel als je er minder dan 1 mtr onder zit, hij straalt dan over je heen.

Naar boven
De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.