Hoeveel watt terrasverwarmers zijn er nodig? 

De vraag hoeveel watt terrasverwarmers u nodig heeft proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Voor het verwarmen van een terras is het meestal niet nodig om het terras helemaal te verwarmen maar alleen het zit of lounge gedeelte. Een terrasverwarmer werkt namelijk met gerichte stralingswarmte, ook wel zone of spotverwarming genoemd. Een elektrische terrasheater van 1500W kan maximaal tot 12 M² terras goed verwarmen, in de minst ideale situatie is dit 7M². Met een 2000W terrasverwarmer is dit maximaal 16 M² en afhankelijk van de opstelling, wind en de buitentemperatuur minimaal 10M² . Wij houden niet van overdrijven met M², daar heeft u helemaal niets aan. Beter vooraf goed geïnformeerd met een reëel geschetst beeld van wat u kunt verwachten dan teleurstelling achteraf is ons uitgangspunt. Zolang er voldoende elektrische capaciteit aanwezig is is ons advies te kiezen voor elektrische terrasverwarming.

Advies elektrische terrasverwarming voor een windvrij tot licht beschut terras met 1 gezekerde groep van 16a Type C traag,

hoeveel terrasverwarmers

 

Te verwarmen oppervlakte tot 12 m2:1 x 1500 of 1 x 2000W

Te verwarmen oppervlakte tussen 12 en 16 m2:
1 x 2000W, 1 x 2500W of 2 x 1500W

 

Advies terrasverwarmer gas voor een windvrij tot licht beschut terras,

Te verwarmen oppervlakte tot 12 m2: 1 x 3000 of 1 x 4000W
Te verwarmen oppervlakte tussen 12 en 16 m2: 1 x 4000W, 2 x 3000W of 2 x 4000W

Nu heeft u een houvast om de vraag hoeveel terrasverwarmers heb ik nodig al redelijk goed in te kunnen schatten. Uiteraard is bij gebruik van een terrasverwarmer gas belangruik dat uw gasdruk regelaar voldoende gas kan leveren. Een gasheater op aardgas verbruikt al snel 0,3M³ gas per uur. Hierom moet u ook weten wat het verbruik van uw overige gastoestellen in huis is om geen problemen te krijgen. Een gasstraler kan natuurlijk ook op propaan werken zonder deze problemen, het nadeel van propaan is dat er met gasflessen gezeuld moet worden.

Om rekening mee te houden,

De beste elektrische terrasverwarming, ook op gas heeft een maximale reikwijdte van 4 mtr. Ook in de breedte is het bereik maximaal 4 mtr. Wanneer u dus een buitenverwarming zoekt voor uw hele terras oppervlakte en uw veranda of overkapping is b.v. 7 mtr breed dan komt u aan 1 toestel te kort. In de praktijk adviseren we voor elke 3,5Mtr breedte een toestel om een goede overlap van infraroodwarmte straling te verkrijgen en zo het hele terras tot in alle hoeken goed te verwarmen.

Naar boven
De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.