Wat is het verschil tussen de Quartz, Carbon, Halogeen en HeLeN lampen?

Helaas worden de verschillende soorten te pas en onpas genoemt, ik probeer u het verschil uit te leggen,

Quarts lampen:

Quarts is gewoon een benaming voor glas. De Quartslamp werkt volgens het middengolf principe. De meestal mat glazen buis bevat een spiraal element dat zichtbaar word na het inschakelen, deze word snel warm en geeft bij een model van hoge kwaliteit een zachte gloed af in een kleur vergelijkbaar met een kleine flame gloeilamp. Het bereik van dit type lamp loopt tot maximaal 3 meter. Toestellen met een Quartslamp zijn bijvoorbeeld Heatscope en Bromic terrasverwarmers.

Halogeen Lampen,

De Halogeen lampen zijn er in vele soorten en komt in vele benamingen voor zoals Golden, Goldheat enz. Wij gebruiken uitsluitend de beste kwaliteit lampen binnen de korte golf range van de bekende merken zoals Philips, Dr. Fischer en Toschiba. Al deze lampen zijn van het type HeLeN, dit is de krachtigste lamp verkrijgbaar en dus ook het hoogste rendement van 92% met een groot verwarmend vermogen en ook bereik. Deze HeLeN lamp is weer in volgende 3 types door ontwikkeld.

HeLeN;
Herkenbaar aan het geel/oranje licht en speciaal bedoeld voor Horecaverwarming. Een cafe wil immers laten zien dat hij terrasverwarming heeft.

HeLeN Low Glare;
Herkenbaar aan oranje/rood licht zichtbaar in het toestel. Dit type geeft ruim 70% minder licht af tegen nagenoeg de zelfde warmte afgifte. De lichtuitstraling over uw terras is dus minimaal, als u in het toestel kijkt ziet u wel een rode buis.

HeLeN Ultra Low Glare;
Herkenbaar aan amber/oranje licht zichtbaar in het toestel. Dit nieuwste type filtert ruim 80% en geeft dus het minste licht af. Hier moet u denken aan nog slechts het licht van een paar kaarsen of een open haardvuur. Perfect als buitenverwarming dus van het particuliere terras.

Carbon lampen:

Het type carbon hebben wij niet in ons assortiment, dit is het type bouwmarkt kwaliteit met erg slechte prestaties en fel rood licht.

Goed om te weten,

Met name de goedkope toestellen zijn nagenoeg zonder uitzondering van slechte kwaliteit. Te zien aan veel plastic wat na een aantal branduren vervormd of nog erger. Een zeer beperkte reikwijdte met teleurstelling tot gevolg. Deze modellen zijn ook degene die een felrood of fel oranje licht geven en daarmee uw terrasoverkapping omtoveren naar een niet gewenste sfeer.

Tot slot willen wij u nog een oude wijsheid meegeven: De teleurstelling duurt voort als de lage aanschafprijs al lang vergeten is.

Ga hier naar de categorie van uw keuze:

elektrische terrasverwarming of gas-terrasverwarming

Wij wensen u veel winkelplezier en een wel overwogen keuze,

Team De Terrasverwarmingspecialist

U wilt graag persoonlijk advies? Dat mag natuurlijk ook, neem contact met ons op en maak een afspraak in onze showroom terrasverwarming.

Naar boven
De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.