Solamagic Terrasverwarming.

Solamagic Terrasverwarming is sinds vele jaren een bekend gezicht op de elektrische terrasverwarming markt. Op vele horeca en particuliere terrassen heeft dit merk terrasheater zijn weg gevonden. Solamagic word gebouwd door de firma Knoch in Duitsland en staat voor 100% kwaliteit en design op het hoogste niveau. Er zijn diverse modellen terrasheaters leverbaar met diverse bedieningsmogelijkheden en natuurlijk te kiezen in diverse moderne ralkleuren. Op deze pagina nemen we ze een voor een door hoe deze toepasbaar zijn en wat de onderlinge verschillen zijn.

Solamagic ECO+

De Solamagic ECO+ terrasverwarmer is word in de standaard serie welke het meest gebruikt word als Horeca verwarming. Dit model terrasheater heeft een krachtige dr. Fischer HeLeN kortegolf lamp die een geel/oranje licht afstraalt. Standaard word deze terrasverwarmer geleverd met een U-beugel waarmee hij aan het plafond of tegen de wand gemonteerd kan worden. Er is ook een inbouwframe verkrijgbaar waarmee u dit toestel gemakkelijk in het plafond kunt bouwen. Dit model terrasverwarmer kan ook met een optionele balein klem als parasolheater gebruikt worden. Hij is leverbaar als Solamagic ECO 1400 welke nog een extra keuze bied voor een trek of wipschakelaar en de Solamagic ECO 2000. 

Solamagic ECO Low Glare

Speciaal voor terrassen waar een meer intieme sfeer gewenst is heeft Solamagic terrasverwarming de nieuwe SOLASTAR Low Glare lamp ontworpen. Dit type korte golf lamp geeft bijna 80% minder licht als de ECO+ uitvoering. Hierdoor word er een aangename sfeer op het terras bereikt nagenoeg zonder rood licht. De modellen Solamagic 1400 Low GLare en Solamagic 2000 Low Glare zijn uiterlijk gelijk aan de Solamagic ECO+ echter kunt u optioneel kiezen voor de Solastar Low Glare lamp.

Solamagic S1

Solamagic terrasverwarming heeft in 2016 het nieuwe model Solamagic S1 gelanceerd. Deze zeer strak ontworpen terrasheater is een van de mooiste terrasverwarmers op de markt. Kwaliteit spat er dankzij het mooie design van af. Een Solamagic S1 word standaard geleverd met de SOLASTAR Low Glare lamp met standaard een aan-uit schakelaar.

Montage.

Een Solamagic S1 is geschikt voor montage aan de wand of onder het plafond. Tevens is vrijstaand op een statief een mogelijkheid. Met deze terrasheater haalt u het premium model van Solamagic terrasverwarming in huis. Kies voor een aangename sfeer op het terras nagenoeg zonder rood licht. Model Solamagic S1 1400 en Solamagic S1 2000 zijn uiterlijk gelijk en leverbaar in kleur Titaniumgrijs, Wit of Nano antraciet.

Bediening

De Solamagic S1 terrasheater is modulair ontworpen zodat u in een handomdraai een S1 dimmer aan de heater kunt koppelen.

Een S1 dimmer biedt zelfs 3 mogelijkheden,

  1. Een ARC Dimmer (radiogolf) 3 standen die niet gericht hoeft te worden. Voor bediening heeft u een ARC handzender nodig.
  2. Een Bluetooth Dimmer 3 standen. Voor bediening gebruikt u de gratis Solamagic heating app of de optionele Bluetooth handzender.
  3. Een 0-10V Dimmer 3 standen, bediening via bestaande compatibel domotica systeem.

Solamagic S2 2500

Speciaal voor het terras waar wat meer power gewenst is de Solamagic S2 2500 met Low Glare lamp ontworpen. Dit type heeft een krachtige 2500W korte golf low glare lamp en is geschikt tot 18M². Ook geeft hij 80% minder licht als de ECO+ uitvoeringen. Hierdoor levert deze ook een aangename sfeer op het terras zonder rood licht. Het premium design is gelijk aan de eerder gelanceerde Solamagic S1 terrasverwarmers.

Montage,

Deze zeer mooie korte golf infraroodstraler is geschikt voor montage aan de wand of aan het plafond. Montage boven de zitplek geniet de voorkeur voor het beste resultaat.

Bediening,

De Solamagic S2 2500 leveren wij met onderstaande bedieningsmogelijkheden,

  1. Een ARC Dimmer (radiogolf) 3 standen die niet gericht hoeft te worden. Voor bediening heeft u een ARC handzender nodig.
  2. Een Bluetooth Dimmer 3 standen. Voor bediening gebruikt u de gratis Solamagic heating app of de optionele Bluetooth handzender.

Solamagic S3 2500

Solamagic Terrasverwarming is uitgebreid met de Solamagic S3 2500. Deze terras verwarmer is gelijk aan de Solamagic S2 2500 qua vermogen echter heeft deze uitvoering standaard geen ingebouwde dimmer. De terrasheater is weer modulair ontworpen zoals model Solamagic S1. Indien gewenst kan je achteraf kiezen om een dimmer aan te koppelen voor meer bedieningsgemak.De Solamagic S3 2500 dimmer biedt zelfs 3 mogelijkheden.

  1. Een ARC Dimmer (radiogolf) 3 standen die niet gericht hoeft te worden. Voor bediening heeft u een ARC handzender nodig.
  2. Een Bluetooth Dimmer 3 standen. Voor bediening gebruikt u de gratis Solamagic heating app of de optionele Bluetooth handzender.
  3. Een 0-10V Dimmer 3 standen, bediening via bestaande compatibel domotica systeem.

Solamagic Terrasverwarming

Solamagic terrasverwarming samengevat,

De modellen ECO zijn uitstekend te gebruiken voor montage aan de wand, plafond, inbouw en als parasolverwarmer of zelfs als terrasverwarmer op statief. De optie Solastar low glare lamp maakt hem uitstekend geschikt voor particuliere terrassen.  De Solamagic S1 is de opvolger van de ECO reeks. Twee grote verschillen zijn hier te benoemen, uiteraard het verschil in design en het belangrijkste, het verschil in de reflector. (Ook voor model S2, S3). Model ECO verspreid zijn infraroodstraling gelijkmatig door de ruimte. Model S1 heeft een vlak stukje in de reflector spiegel achter de lamp wat het resultaat geeft dat infraroodwarmte aan de rand van het stralingsvlak krachtiger is dan bij andere terrasheaters. In het centrum van het stralingsvlak is hij weer wat koeler.

Conclusie

Je kan dus ondanks het maar minieme verschillen zijn stellen dat de Solamagic terrasverwarming met de ECO modellen een echte allrounder levert en breed toe te passen. De terrasheaters Solamagic S1, S2 en S3 hebben een lichte voorkeur hebben voor montage aan het plafond en recht naar beneden gericht voor het beste resultaat.

Naar boven
De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.