Terrasverwarmer rendement

Terrasverwarmer Rendement?

Het aangegeven terrasverwarmer rendement is de verhouding tussen afgifte van warme lucht en de afgifte van warmtestraling van een terrasverwarmer. Warme lucht heeft op een terras geen nut omdat het direct verwaait en is daarom puur verlies. De ouderwetse IR C stalen elementen zoals in een badkamerstraler en de goedkope bouwmarkt terrasverwarmers worden nog steeds verkocht. Omdat het rendement van deze toestellen nog niet de helft is van de moderne kortegolf lamp gebruiken deze modellen ruim twee maal zoveel energie tegen dezelfde opbrengst aan infraroodverwarming. Andersom geredeneerd, een 2000W bouwmarkt toestel gebruikt evenveel energie als een professionele terrasverwarmer maar levert maar de helft van de infrarood stralingswarmte. Het bereik is daarom niet meer dan 1 tot 2 mtr en komt de spreuk goedkoop is duurkoop geheel tot zijn recht. Hoe hoger het rendement hoe meer infraroodstraling er geproduceerd word per watt.

terrasverwarmer rendement

Welke terrasverwarmer heeft het beste rendement?

Gasverwarming c.a. 65%

Hierover kunnen we u het volgende vertellen, eerst nemen we de terrasheater op gas, deze soort levert ongeveer 65% rendement, een groot deel van de verbruikte energie gaat verloren als warme lucht wat normaal gesproken verwaaid en dus niet nuttig is. De warme lucht kan wel gebruikt worden als verwarming bij een gesloten terras maar word niet altijd veilig gebruikt. Hier is het erg belangrijk om rekening te houden met de volgende veiligheidsregel: Voor elke kW gasverwarming moet u minimaal 1 M³ lucht per uur ventileren om gevaarlijke situaties en koolmonoxide vergiftiging te voorkomen.

Elektrische terrasverwarming:

Middengolf c.a. <75%

In deze techniek word door eenvoudig een zwaarder vermogen te gebruiken toch een redelijk tot zeer goed bereik behaald. Dit vind u in de modellen zoals Heatscope en Bromic. De zogenaamde heatstrip ofwel hoog temperatuur paneel, heatpanel e.d. vallen hier in maar de oppervlakte temperatuur van deze types is nauwelijks 400 graden en lang niet voldoende om een redelijke afstand te overbruggen. De heatstrip is alleen te gebruiken in de hoogste vermogens van 3500W in volledig windvrije ruimtes. Plaatsing direct boven de zitplaats. Andere montage en lagere wattage leid ongetwijfeld tot teleurstelling.. Het terrasverwarmer rendement van dit type heatstrip is niet slecht maar gebruikt veel meer stroom dan de kortegolf toestellen.

Kortegolf c.a. >90%

De kortegolf terrasverwarmers zijn het meest aan te bevelen vanwege hun directe warmte en grote reikwijdte. Het meeste warmte per verbruikte kilowatt word geleverd. Zolang er voldoende elektrisch vermogen aanwezig is heeft aan dit type buitenverwarming het meeste voldoening en resultaat. Ook hier een grote keus in modellen, kleuren en uitrusting.

You've just added this product to the cart:

De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.