Terrasverwarmer Kopen,

Een goede terrasverwarmer zorgt dat je op koudere dagen toch met een aangename gevoelstemperatuur geniet op je balkon of in je tuinkamer veranda. Een elektrische terrasverwarmer verwarmt de ruimte direct na het inschakelen. Er is altijd een terrasverwarmer in ons ruime assortiment die perfect bij jouw situatie past.  Kies uit staande terrasverwarmers die je eenvoudig verplaatst of toch liever een terrasverwarming die je bevestigt aan de muur of het plafond. Komt je er niet uit! Laat ons je helpen om jouw ideale terrasverwarmer te vinden die perfect bij jouw situatie past. Stuur ons een mail met liefst een foto van je terras, is er 1 of meer stroomgroepen beschikbaar en eventueel het budget. Je krijgt dezelfde dag nog een gratis terrasverwarmeradvies van ons.

 

Voordelen elektrische terrasverwarmer

Als de lente in aantocht is dan word het hoogste tijd om een goed verwarmd terras te regelen zodat je tot in de late uurtjes buiten kunt zitten. We mogen eindelijk weer naar buiten en het terras op! Aan een  efficiënte terrasverwarmer mag het dan niet ontbreken. Een professionele terrasheater brengt veel voordelen:

  • Terrasverwarming met Ultra Low Glare techniek geeft meer sfeer in de tuin. Krachtige infrarood verwarming met slechts een flauwe gloed op het terras. Rood licht is verleden tijd.
  • Terrasverwarming word steeds efficiënter waardoor je met korte golf infrarood steeds energie zuiniger kunt verwarmen.
  • Een terrasverwarmer zorgt voor meer comfort in je tuinkamer waardoor in de avond of bij wat slechter Hollands weer toch langer in de tuin kunt zitten. Geef ook met lagere temperatuur  eens een feestje in de tuin!

Verschillende soorten elektrische terrasverwarming

Er bestaan meerdere soorten infrarood terrasverwarmers, namelijk middengolf en kortegolf terrasverwarmers. In principe dus allemaal infrarood verwarming maar met het verschil dat middengolf infrarood werkt op lage temperatuur en niet zichtbaar is. De andere variant is kortegolf infrarood, deze bereiken temperaturen tot wel 1800 graden. Hierdoor laten deze types wat meer licht zien maar spreekt voor zich dat deze techniek het beste werkt. Het bereik is beter en de warmte beleving van een korte golf infrarood terrasverwarmer is intenser. Wilt u persé geen licht zien dan is middengolf techniek de verwarming voor u. Houdt er dus rekening mee dat met deze techniek eenvoudig meer toestellen / meer vermogen nodig is om tot een goed resultaat te komen. Bromic terrasverwarming is dan een uitstekende keuze.

Montage van de terrasverwarmer

De meeste terrasverwarmers kunnen standaard tegen de wand en aan plafond gemonteerd worden al dan niet met optionele hulpstukken. Ook terrasverwarming inbouwen in plafond is mogelijk met bijvoorbeeld de Solamagic ECO+ HP inbouwset.

Montagehoogte elektrische terrasverwarmer

De montagehoogte vanaf de vloer van terrasheater is een belangrijk aandachtspunt. In het algemeen word onderstaande regels aangehouden:

  • 1500 Watt: ophangen op zo’n 2,10 meter van de vloer.
  • 2000 Watt: ophangen op ongeveer 2,50 meter van de vloer.
  • 3000 Watt en meer: ophangen op zo’n 2,70 tot 3 meter van de vloer.

Terrasverwarmer Rendement

Het aangegeven terrasverwarmer rendement is de verhouding tussen afgifte van warme lucht en de afgifte van warmtestraling van een terrasverwarming. Warme lucht heeft op een terras geen nut omdat het direct verwaait en is daarom puur verlies. De ouderwetse IR C stalen elementen zoals in een badkamerstraler en de goedkope bouwmarkt terrasverwarmers worden nog steeds verkocht. Omdat het rendement van deze toestellen nog niet de helft is van de moderne kortegolf lamp gebruiken deze modellen ruim twee maal zoveel energie tegen dezelfde opbrengst aan infraroodverwarming. Andersom geredeneerd, een 2000W bouwmarkt toestel gebruikt evenveel energie als een professionele terrasverwarmer maar levert maar de helft van de infrarood stralingswarmte. Het bereik is daarom niet meer dan 1 tot 2 mtr en komt de spreuk goedkoop is duurkoop geheel tot zijn recht. Hoe hoger het rendement hoe meer infraroodstraling er geproduceerd word per watt.

terrasverwarmer rendement

Welke terrasverwarmer heeft het beste rendement?

Middengolf terrasheater c.a. <75%

In deze techniek word door eenvoudig een zwaarder vermogen te gebruiken toch een redelijk tot zeer goed bereik behaald. Dit vind u in de modellen zoals Bromic. De zogenaamde heatstrip ofwel hoog temperatuur paneel, heatpanel e.d. vallen hier in maar de oppervlakte temperatuur van deze types is nauwelijks 400 graden en lang niet voldoende om een redelijke afstand te overbruggen. De heatstrip is alleen te gebruiken in de hoogste vermogens van 3500W in volledig windvrije ruimtes. Plaatsing direct boven de zitplaats. Andere montage en lagere wattage leid ongetwijfeld tot teleurstelling.. Het terrasverwarmer rendement van dit type heatstrip is dus slecht in die zin dat deze veel meer stroom nodig heeft dan de kortegolf toestellen.

Kortegolf Terrasheater c.a. >90%

De kortegolf terrasverwarmer is het meest aan te bevelen vanwege hun directe warmte en grote reikwijdte. Het meeste warmte per verbruikte kilowatt word geleverd. Zolang er voldoende elektrisch vermogen aanwezig is heeft aan dit type buitenverwarming het meeste voldoening en resultaat. Ook hier een grote keus in modellen, kleuren en uitrusting.

Naar boven
De waardering van www.deterrasverwarmingspecialist.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.